tisdag, augusti 07, 2007

Jag vill tacka ...

Hej mitt i semestern! Hittills denna första bebbissommar med Livia har det mesta gått bra - förflyttningar, nya sovställen, förändrade matvanor. Delvis för att Livia är en ganska enkel unge men också tack vare vissa livsförenklande uppfinningar:
  • Elektroniska babyvakten (av Livias pappa kallad Fjärrkontrollen). Utan den inga mysiga pratnätter på Italienska uteplatsen, inga små kvällsturer till badberget ...
  • Majskrokar. Överdimensionerade ostbågar utan salt och ostsmak. Eminenta humörhöjare för liten, glupsk och otålig kökskompis.
  • Andra mosboken. Inspirationskälla för mig som tar mina första trevande steg som babymatskock (efter det traumatiskt långdragna köksbygget). Genialiskt namn. Tack Suzz!
  • Våtservetter. Ni hajar.

Den tiden på dygnet som Livia inte är en lätthanterlig bebis är tyvärr nätterna. Hon är galen. Vi blir galna. Hon skriker i mardrömspanik och verkar, när vi väl bevekats att lyfta över henne till oss, träna för den svenska uttagningen till "OS för ormmänniskor" med sina liggande krumsprång. Somnar gärna om med en fot i min halsgrop och ett vasst finger i sin pappas ögonhåla. Tips för nattro någon?

Dessutom har vi denna sommar hesökts av det ambulerande spöket Virvelvinden. Han går i sömnen. Kan bli ganska skrämmande i italienska slottstrappor nattetid till exempel.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vart har du tagit vägen? Kom igen, nu!

Saltistjejen sa...

Har kompisar som i stort sett alltid använder Skype som barnvakt!
Antingen kopplar de upp sin laptop och har den andra datorn på i samma rum som dottern, och så går de på party med laptopen med sig. Underlättar såklart att vi bor i ett stort hus med mycket av umgänget i samma hus.

Eller så låter de andra vara barnvakt också med hjälp av Skype (ifall de själva vill vara borta längre; typ äta ute eller gå på bio!
Så om barnvakten/-erna sitter hemma i sin lägenhet kan de ju kolla Skype från sin dator och vara på plats inom 5 minuter ifall barnet skulle vakna. Väldigt conveniant! Att vara barnvakt i sitt eget hem via internet...!

Rätt coolt ändå! Att man kan använda vissa moderna tekniker på nya sätt...

Anonym sa...

Hej mitt i - eller kanske mer i slutet av - semestern! Ja visst känns det som att vinna på lotto när man hittar just de där sakerna som underlättar livet med barn lite grand. Gåstol, babyvakt, rispuffar, Baby Einstein-videor, tallrikar med olika sektioner så att maten inte blandas (ve och fasa) osv. Nattsömnen är ju ett...intressant? utmanande? kapitel för sig. Vi fick nog och körde utmattningsmetoden, hon fick skrika tills hon somnade. Det passar väl jättebra att köra projekt nattsirén just nu? Ni har väl inget annat för er? Eh? Kram!