torsdag, augusti 28, 2008

Kanske helt i onödan?

Insåg precis att en stor del av min tid och uppfinningsrikedom går åt till att i möjligaste mån maskera för dagispersonalen att jag handlar mat INNAN jag hämtar Lyckokycklingen på eftermiddagen. Det är tygkassar, väskor, små gömställen här och där. Det kan ju vara så att de inte alls bryr sig (för jag förmodar att de vet, trots mina ansträngningar) ...

Fast jag har ändå dåligt samvete.

12 kommentarer:

Tre stycken sa...

Är det någon sorts hemmafru-dåligt-samvete som ligger bakom? Jag trodde att alla Östermalmstanter var hemmafruar? ;-)

Anonym sa...

Nä, jag tänker tvärtom. Att då drar man ju inte med barnen på en massa kanske halvtrista affärer utan kan gå raka vägen hem och vara tillsammans. De vet ju att det måste handlas mat och sånt, och då är det väl bättre att det sker när barnen ändå har kul på dagis (ja, så länge man inte hämtar sist utan i rimlig tid förstås...). Kram från Karin

Borsökna Östergård sa...

LÄGG NER.

Märta Stewart/ Min stora lilla värld sa...

Tre stycken: det har inget med hemmafruandet att göra. Faktum är att jag numera är en hårt arbetande kulturarbetare ...

Karin, du är så klok som en bok! Det är så jag hoppas att de tänker. Det dåliga samvetet kommer nog från att min mamma som var dagisfröken ondgjorde sig över föräldrar som handlade innan hämtning. (Men å andra sidan ondgjorde hon sig över en hel del.)

Ankie: JAG FÖRSÖKER!

Tre stycken sa...

Men nu förstår jag verkligen inte - varför skulle dagisfröknarna ha åsikter om när föräldrarna handlar? Är det för att de tycker att barnen ska hämtas så snart som möjligt? Låter väl märkligt?

Anonym sa...

Vilken rolig debatt, jag måste skriva några rader till.

Jag själv tror inte alls att dagislärarna har åsikter om handling vare sig man handlar före, efter, på helgen eller när det nu är. Jag tror däremot att de bryr sig om att barnen inte har för långa dagar och gör bra saker (de säger det faktiskt öppet på vårt dagis). Själv har jag inte reflekterat över frågan om handling förrän efter Annas inlägg, som jag tycker var riktigt härligt. Just därför att alla har nog områden där man funderar över sånt som ingen annan gör, t ex för att man haft en mamma med en särskild åsikt.

Hejhopp från Karin

Märta Stewart/ Min stora lilla värld sa...

Eftersom jag (vi) betalar maxtaxa för full tid på dagis och Livia är glad jämt där så ska jag nu försöka sluta maskera mina matkassar.

Det är ju precis så som Karin säger. Det är bättre för barnet att slippa hänga med till Konsum, skönt för oss båda att hon inte skriker som en gast och krånglar som en elektrisk ål i vagnen utan att vi går raka vägen hem och softar.

Det är ju faktiskt helt upp till mig i vilken ordning jag handlar och hämtar så länge jag inte kommer senare än jag sagt. (Vilket kanske vid närmare eftertanke var det som min mamma var irriterad på ...?) Jag kan bara säga att mammors ord får mer pondus och karaktär av helig lag ju mer döda mammorna är. :-)

Yogamamma sa...

Du betalar maxtaxa, hämtar i rimlig tid så vad du gör INNAN du hämtar Lyckokycklingen har faktiskt INGEN rätt att ha åsikt om.
De kan ju aldrig veta om du jobbat in lunchen och tar den innan du hämtar L till exempel.
Så - handla i lugn och ro och njut av att L har det bra på dagis under tiden.
Jag vet mammor som sitter på ett café och läser en bok i fyrtiofem minuter innan de hämtar sina barn. Och det gör de för att sedan, när de väl hämtar barnen, vara en fullt närvarande mamma. Det tycker jag hälsosamt! (under förutsättning att barnen inte är långlånga dagar på dagis förstås)
Det var mitt inlägg i debatten. Nu ska jag iväg och skriva huskontrakt!

Peace in mind sa...

Från min horisont gör du samhället en tjänst genom att handla maten innan hämtning. Alla övertrötta dagisbarn i butiken kl4 är en plåga, för sig själva, för sina föräldrar och för andra kunder.

...gu vilken gnällig kärring som börjat blogga igen...Kram:)

Anonym sa...

Jag håller helt med om att det är helt rätt att handla innan hämtning, en glad förälder ger glada barn!

Men, jag har hört att det verkligen inte är enligt reglerna att göra så, knäppt nog. Såg när jag var inne på vår kommuns hemsida och läste om reglerna för barnomsorg så står det att man har rätt till dagis under arbetstiden och restid till och från. Alltså inte mer. Så regeln hör ju ihop med det där att man måste förvärvsarbeta för att ha rätt till dagis (i princip, vid föräldraledighet och arbetslöshet är det ju speciella undantag). Så på vissa dagis tror jag att man måste smyga med matkassarna, faktiskt.

Anonym sa...

Intressant, och förståeligt mht att en dagisplats egentligen kostar skattebetalarna en himla massa. På vårt dagis, som är privat, finns en oskriven regel att alla betalar maxtaxa trots att de allra flesta hämtar tidigt, så gudskelov behöver inte jag smyga (fast en gång kastade jag faktiskt två stora feta märkeskassar i soptunnan och stoppade de två små nätta klädesplaggen i min medhavda väska av fånig rädsla att jag skulle verka brackig). Karin

Anonym sa...

Vad är det här för trams? Så länge du inte bär No-O i en ICA-kasse till och från dagis så är väl allt frid och fröjd? Fram med en bild på tennisracketen och fodralet nu.
/M.EHR.