söndag, december 30, 2007

Nyårsritualernas mysterier del 1 av 1

Det kan börja redan på juldagen: smällandet i parken utanför. Jag har alltid undrat hur de tänker, de som går ut i parken och smäller smällare och skjuter fyrverkerier - i förväg ... Inte på själva nyårsnatten, utan kanske fredagen 28 december klockan 14.10. Varför? Det är ju (väl?) tillnärmelsevis inte lika festligt. Ingen runtomkring bryr sig, tittar inte ens (ja, utom jag då). Mitt på dagen ser man knappt de små rökpuffarna och stjärnsvansarna. Varför? Varför? Varför?

Dessutom vill jag tillägga att jag anser fyrverkerier vara ett i grunden omoraliskt slöseri med pengar. Så länge man inte är perverst intresserad av att sätta fyr på saker så kan väl inte upplevelsen av ett litet hobbyfyrverkeri uppväga en kostnad på, vadå, några tusen? Som Rädda Barnen FAKTISKT hade kunnat få istället.

Vänner av fyrverkerier: Kommentera gärna och förklara för mig exakt vad som är så hejsansvejsan!? Det enda argumentet jag kan förstå är att det är för barnens skull. För egen del tänker jag då på när mammagruppen (eller snarare papporna) så när tuttade eld på en (i och för sig imponerad) skara fyraåringar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För att inte tala om alla fyrverkerier som skjuts av varannan vecka (känns det som) under de ljusa sommarmånaderna då de inte ens syns...

Unknown sa...

Ahhh! Nu är allt som vanligt igen - du bloggar och vardagen fortsätter! Kram!