tisdag, oktober 09, 2007

Höstlunk

Den är rätt soft, denna allt mörkare och murrigare raksträcka mot julen ... höstlunken. Ett löst hållet schema styr min och Livias tillvaro - måndag: ensampromenad runt Djurgården med "Knattetimmen" i öronen (mammas). Tisdag: mammakompisträff. Onsdag (varannan): babysång på biblioteket. Torsdag och fredag öppna för spontaniteter. Riktigt bra dagar så lyser solen på alla orangea träd, luften är hög, klar och kall och man kan inte annat än njuta. Om det regnar kan man stanna inne, utan att skämmas för det (man kan ju alltid ljuga för pappan och SÄGA att man har varit ute på promenad oavsett ruskväder). Då tänder vi ljus, dricker kaffe (mamman) och myser genom att till exempel dra ner alla fjärrkontrollerna på golvet (Livia).

När vi är hemma skrotar Livia runt på golvet och lurpassar på att kylskåp, skafferidörr eller badrumsdörr öppnas ... Hon pratar och skämtar rätt mycket just nu. Hon går mig på nerverna ibland och vi skäller på varann. Men vi blir sams igen. Jätttesams. Och som hon äter!


Den här hösten är min och Livias och aldrig kommer den åter.


Lyckokycklingens favoritmat:
Lammfärs (kokstekt)
Mos kokat på lika delar potatis och sötpotatis. Hackad vitlök samt saltfri buljong (hälsokosten) i kokspadet. (Spadet hälls av och rotsakerna grovmosas med grädde och en skvätt rapsolja + lammfärsen.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Äter barn vitlök??

Ah, höstromantik när den är som allra bäst! Skön höstkappa, vackra löv, strålande solsken och krispig luft. Och en mysig bebis så klart!